Veliki novogodišnji koncert čuvenog hora Palčići

December 27, 2016Ovim koncertom “Palčići“ će nastaviti misiju kojom su prije dvadeset godina ispunjavali srca građana Sarajeva i Bosne i Hercegovine.

Hor Palčići osnovan je 1983. godine pod dirigentskom palicom legendarnog profesora Slavka Olujića. Posebno upečatljivi ostali su njihovi nastupi u toku rata i pjesme poput "Ne dam kamen zemlje moje" i "Ja volim Sarajevo".

Prije više od 20 godina misija čuvenog sarajevskog hora bila je pružiti otpor pjesmom i poslati poruku svijetu o ratnim strahotama i upravo su Palčići jedinstven primjer djece u svijetu u organizaciji pružanja otpora ratnim strahotama - pjesmom.

Rat ih nije spriječio da se druže, da pjevaju i plešu, a svoje druženje nastavljaju i dvadeset godina nakon ratnih strahota. Nekadašnji Palčići sada su odrasli i imaju svoju djecu, a njihovo ponovno okupljanje u Sarajevu i sve uspomene koje su podijelili o dugogodišnjem druženju i u najtežim uslovima inspirisalo ih je da ponovo zapjevaju i drugima pruže priliku da im se pridruže.

Nakon tri mjeseca intenzivnih proba, snimanja starih i novih pjesama, vježbanja koreografija, bivši i sadašnji Palčići spremni su Sarajlijama pružiti nezaboravne trenutke ljubavi i pjesme koja će im razgaliti srca i vratiti ih u vrijeme kada smo bili bliži jedni drugima, kada smo prkosili životnim nedaćama i pokazati da je stasala jedna nova generacija Palčića koja nastavlja da njeguje lijepu riječ, pjesmu, ljubav, sreću!

Više od 120 djece pod sloganom „Budi sretan svaki dan“ očekuje vas 30. decembra u Domu mladih sa početkom u 19 sati. Dođite da budemo sretni!

Ulaznice su dostupne online putem portala kupikartu.ba i na odabranim prodajnim mjestima u gradu.
Instant Queue
00:00
00:00