Sarajevski reper sterMa objavio singl i spot za pjesmu "Hodam kroz SA III"

December 27, 2016U pitanju je puni rap album naziva "SarajevoHolik" kojeg čini deset pjesama koje su nastajale u različitim periodima u posljednjih sedam godina te su, kako autor navodi, tematski i danas jako aktuelne.

Album "SarajevoHolik" je konceptualnog karaktera, nastavlja Bistrivoda i fokus stavlja na prosječnog stanovnika glavnog grada BiH, koji je čitav svoj životni vijek proveo baš tu, te nakon svega, danas živi sa dijagnozom "Sarajevoholika".Povodom izlaska pomenutog albuma, sterMa je premijerno predstavio pjesmu i spot za prvi oficijelni singl "Hodam kroz SA III", koji predstavlja krunu sedmogodišnjeg umjetničkog procesa objedinjenog u albumu "SarajevoHolik".

Za snimanje i montiranje spota bio je zadužen Vedran Haračić iz Tuzle, dok se pored sterMe, u spotu se pojavljuje i mladi sarajevski glumac Emir Mušić. "Luđačka košulja" je djelo mlade sarajevske dizajnerke Hane Sirćo (H.fashiondesign).Ensar Bistrivoda sterMa, inače dvostruki prvak Red Bull MC Freestyle Battlea, izlazak albuma je najavio u prvom tromjesečju nastupajuće godine.
Instant Queue
00:00
00:00