Razdragani Palčići održali novogodišnji koncert "Budi sretan" u Sarajevu

December 30, 2016Ovo je prvi koncert nakon mnogo godina koji je ispunio, ne samo srca roditelja, već i srca svih građana Sarajeva i BiH.

"Nemojte zaboraviti da 'nabacite' osmijeh jer je osmijeh light motiv ovog koncerta. Budimo sretni. Palčići su putovanje, druženje, razonoda. Oni su nastavili tamo gdje smo mi stali", kazali su bivši članovi Palčića.


U prepoznatljivom stilu, Palčići su isto obučeni zaplesali i zapjevali, a najveći aplauz su dobili tokom izvedbe pjesme "Ja volim Sarajevo".

Hor Palčići osnovan je 1983. godine pod dirigentskom palicom legendarnog profesora Slavka Olujića. Prije više od 20 godina misija čuvenog sarajevskog hora bila je pružiti otpor pjesmom i poslati poruku svijetu o ratnim strahotama i upravo su Palčići jedinstven primjer djece u svijetu u organizaciji pružanja otpora ratnim strahotama - pjesmom.

Rat ih nije spriječio da se druže, da pjevaju i plešu, a svoje druženje nastavljaju i dvadeset godina nakon ratnih strahota. Nekadašnji Palčići sada su odrasli i imaju svoju djecu, a njihovo ponovno okupljanje u Sarajevu i sve uspomene koje su podijelili o dugogodišnjem druženju i u najtežim uslovima inspirisalo ih je da ponovo zapjevaju i drugima pruže priliku da im se pridruže.
Za ovaj koncert pripremali su se tri mjeseca, snimali su nove i stare pjesme,vježbali koreografije i na koncertu poptuno oduševili publiku.
Instant Queue
00:00
00:00