Pjesme po kojima ćemo pamtiti Georgea Michaela

December 26, 2016George Michael je prodao više od 100 miliona albuma, a među najpopularnijim pjesmama svakako su ove:

"Wake Me Up Before You Go-Go" iz 1984. godine - najpoznatija pjesma benda Wham!, a kako je jednom Michael rekao, za njega i najgluplja.


"Careless Whisper" (1984.) - soul balada koju je Michael snimio u okviru svoje solo karijere koju je imao i prije nego što se Wham! raspao i postao bezvremenski međunarodni hit.


"Last Christmas" (1985.) - Rijetko koji savremeni pop hit sruši božićne standarde i postane himna tog blagdana kao što je Michaelov sezonski klasik i jedan od najprodavanijih singlova u Velikoj Britaniji.


"Freedom! '90" (1990.) - Pjesma koja je doslovno zapalila džubokse.


"Don’t Let the Sun Go Down on Me" (1991.) - Duet sa Eltonom Johnom koji je brzo popeo na vrhove top liste u SAD-u i Britaniji te nominovan za nagradu Grammy. Novac od prodaje usmjeren je humanitarnim organizacijama koje se bore protiv AIDS-a te za edukaciju i djecu.


"Too Funky" (1992.) - disko funky pjesma sa kompilacije "Red Hot + Dance" posvećene HIV-u i AIDS-u.


"Jesus to a Child" (1996.) - Dirljiva posveta Michaelovom pokojnom ljubavniku Anselmu Feleppi koji je umro od krvarenja na mozgu povezanog sa AIDS-om.


"Fastlove" (1996.) - Godine prije ove pjesme bile su tmurne za Michaela, a onda je s njom ušao u top 10 u SAD-u i na prvo mjesto top liste u Velikoj Britaniji.


"Amazing" (2004.) - Pjesma za koju je Michael rekao da ga podsjeća na Wham! više nego bilo koja druga koju je snimio.


Instant Queue
00:00
00:00