Novogodišnji Basics show na BHT-u: Elsa i Anna sa Djeda Mrazom stižu na Bjelašnicu

December 30, 2016Ove godine show je snimljen na planini Bjelašnici na prekrasnoj scenografiji ledenog dvorca hotela "Bjelašnica". Sve pjesme pjevaju učenici Basics škole, a repertoar čine najveći svjetski novogodišnji i božićni hitovi od 40-tih do 90-tih godina prošlog vijeka prepjevani na naš jezik i u aranžmanima Big Banda.

Novogodišnji Basics Show vodi nas u "Zaleđeno Kraljevstvo" u kojem žive Elsa i njena sestra Anna. Zajedno sa Danisom i Nedimom voditeljima showa, svi žele osloboditi Djeda Mraza kojeg je zarobila Elsa u njenom Zaleđenom Kraljevstvu. Kako bi stigli spasiti djedicu koji mora podijeliti poklone djeci širom svijeta u novogodišnjoj noći, Danis i Nedim dolaze u Zaleđeno Kraljevstvo gdje se upoznaju sa Annom i Olaffom sa kojima pokušavaju pronaći Elsu kako bi je zamolili da oslobodi Djeda Mraza.

Ovaj specijalni i jedinstveni muzičko-scenski projekt, donosi tračak duha starih vremena obojenog mladošću najtalentovanije djece u Bosni i Hercegovini, isprepletenog u najljepšoj i najpopularnijoj zimskoj bajci o "Zaleđenom Kraljevstvu" (orig. Frozen).

Ova pustolovina moći će se pogledati 31.12.2016. sa početkom u 20.05 sati u programu BHT1 i 01.01.2017. u 12.00 sati u programu dječijeg TV kanala Hayatovci.

U Novogodišnjem Basics Showu učestvuje 30 učenika Basics škole sa odsjeka za pjevanje, klavir, muzički teatar i balet.
Instant Queue
00:00
00:00